Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps jebkuru kodolvienošanos ar Ziemeļkoreju var anulēt, otrdien brīdināja Irānas valdības preses sekretārs Mohammads Bagers Nobahts.

"Mums ir darīšana ar cilvēku, kurš atsauc savu parakstu, atrodoties lidmašīnā," ziņu aģentūra "Fars" citē Nobahta teikto. Tramps, sestdien dodoties no G7 samita Kanādā uz Singapūru, lai tur tiktos ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, atsauca ASV atbalstu G7 samita komunikē. ASV maijā izstājās no vēsturiskās Irānas un pasaules lielvaru kodolvienošanās.

Trampa un Kima otrdien samitā Singapūrā parakstītajā kopīgajā dokumentā Ziemeļkoreja apņēmās "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā", un Tramps savukārt apņēmās Ziemeļkorejai sniegt drošības garantijas.

Līderi solīja izveidot jaunas ASV un Ziemeļkorejas attiecības "atbilstoši abu valstu tautu centieniem pēc miera un labklājības". Irāna vēl pirms Singapūras samita atzina, ka skeptiski raugās uz ASV un Ziemeļkorejas sarunu izredzēm, kā arī brīdināja Phenjanu, lai tā pret Vašingtonas solījumiem izturas ļoti piesardzīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!