Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps atklāja, ka būtu gatavs Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu ielūgt uz tikšanos Vašingtonā, raksta BBC.

ASV un Ziemeļkorejas vadītāji 12. jūnijā tiksies vēsturiskā samitā Singapūrā. Tramps paziņoja, ka, ja samits aizritēs sekmīgi, tad Kims Čenuns varētu saņemt ielūgumu uz vizīti Baltajā namā. Vienlaikus, Tramps ir atzinis, ka ir gatavs aiziet no sarunām, ja tās nenesīs gaidīto rezultātu, vēsta BBC.

2018. gadā ASV-Ziemeļkorejas attiecībās vairākkārt ir notikušas straujas izmaiņas un negaidīti pavērsieni. Vēl nesen Tramps informēja Kimu, ka 12. jūnijā paredzētais samits ir atcelts Ziemeļkorejas pārstāvju agresīvās retorikas dēļ. Taču dažas dienas pēc samita atcelšanas, Tramps paziņoja, ka tikšanās tomēr notiks.

Runājot par ASV politiku pret Ziemeļkoreju, Trampa administrācijas pārstāvji ir uzsvēruši, ka pret Phenjanu tiks īstenots "maksimāls spiediens". Pēdējo dienu laikā Tramps ir atkāpies arī no šī termina, sakot, ka nevēlas to izmantot, ņemot vērā faktu, ka abas valstis drīzumā plāno uzsākt "draudzīgas sarunas", ziņo BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!