Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jaunais Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni izteicās, ka Itālija vairs nebūs "Eiropas bēgļu nometne", ziņo aģentūra "Reuters".

Salvīni ir labēji noskaņotās "Līgas" partijas vadītājs, un imigrācijas samazināšana ir bijis viens no viņa pamatuzstādījumiem. "Ballīte ir beigusies," izteicās Salvīni, kurš apmeklēja Sicīliju – vietu, kur kopš 2014. gada ieradušies aptuveni 600 000 patvēruma meklētāju, raksta aģentūra "Reuters".

"Līgas" partijas pārstāvji argumentē, ka lielākajai daļai migrantu, kas ieradušies Itālijā, nemaz nav tiesību pretendēt uz bēgļu statusu. Salvīni argumentēja, ka Itālija nedrīkst tikt pārvērsta par Eiropas bēgļu nometni un ka valstij ir jāpiesaista vēl lielāka Eiropas Savienības palīdzība. Mikroblogošanas vietnē "Twitter" viņš paziņoja, ka Eiropai ir jāpalīdz Itālijai veicināt valsts drošību, pretējā gadījumā tiks izmantotas citas metodes problēmas risināšanai.

Itālija ir kļuvusi par vienu no galvenajām valstīm, caur kuru migranti cenšas nokļūt Eiropā. Salvīni izteicies, ka vēlas atvērt migrantu aizturēšanas un deportēšanas centru katrā Itālijas reģionā. Vietējās aptaujas uzrāda, ka kopš Itālijas parlamenta vēlēšanām 4. martā atbalsts "Līgas" partijai ir pieaudzis par 11,5%, vēsta aģentūra "Reuters".

Pagājušajā nedēļā galēji kreisi noskaņotajai "Pieczvaigžņu kustībai" un labējai "Līgai" izdevās vienoties par koalīcijas izveidi. Par valdības vadītāju izvēlēts Džuzepe Konte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!