Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ukraina piektdien paziņoja, ka specoperācijā saistībā ar inscenēto žurnālista Arkādija Babčenko slepkavību ir atradusi 47 cilvēku sarakstu, kurus Krievijas specdienesti plānojuši nogalināt.

Ukrainas ģenerālprokurors Jurijs Lucenko sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja, ka šī specoperācija palīdzējusi Ukrainas Drošības dienestam (UDD) atrast 47 cilvēku sarakstu, kurā pārsvarā ir Ukrainas un no Krievijas emigrējuši žurnālisti, kas "varētu būt nākamie teroristu upuri".

Lucenko rakstīja, ka visi sarakstā iekļautie cilvēki ir tikuši informēti un ir veikti pasākumi viņu drošības garantēšanai.

Iepriekš bija ziņots, ka šajā sarakstā, kas nonācis UDD rīcībā, esot 30 cilvēki, kuriem visiem Ukraina nodrošinās apsardzi.

Kijevā bāzētais žurnālists Matvejs Ganapoļskis, kurš strādā Krievijas radiostacijā "Eho Moskvi" Russian, pavēstīja šai radiostacijai, ka viņš un cits ievērojams žurnālists Jevgeņijs Kiseļovs tika izsaukti uz UDD, kur šī dienesta vadītājs Vasiļs Gricaks un Lucenko viņus brīdinājuši par potenciālu risku viņu drošībai.

Ganapoļskis sacīja, ka viņam arī tika parādīti papildu materiāli par uzbrukumu Babčenko, kuri apliecināja, ka "tas viss ir nopietni un faktiski tika plānots reāls uzbrukums, tika plānots viņu nogalināt".

Ukrainas varasiestādes otrdienas vakarā paziņoja par Kijevā it kā notikušu Babčenko slepkavību, izraisot sēru un nosodījuma vilni. Taču trešdien UDD paskaidroja, ka žurnālists patiesībā nav miris un ka viņa nāve inscenēta specoperācijas ietvaros, lai notvertu cilvēkus, kas stāvējuši aiz reāliem plāniem noslepkavot Babčenko.

Trešdien Kijevā UDD aizturēja Babčenko slepkavības organizatoru, kurš darbojies Krievijas specdienestu uzdevumā. Viņš līdz ar Babčenko slepkavību plānojis vēl vairāku desmitu cilvēku nogalināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!