Foto: AFP/Scanpix/LETA

Teroristu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts") trešdien uzņēmies atbildību par uzbrukumu Beļģijā, kur bruņots vīrietis otrdien Ljēžā nogalināja divas policistes un vēl vienu cilvēku.

Grupējuma propagandas atzars "Amaq" paziņoja, ka vīrietis, kurš sarīkoja uzbrukumu, bija viņu "kareivis".

Viņš "sarīkoja uzbrukumu, atbildot uz aicinājumu uzbrukt ASV vadītās starptautiskās koalīcijas valstīm", kas cīnās pret "Daesh", paziņoja "Amaq".

Policija identificējusi uzbrucēju kā 31 gadu veco Beļģijas pilsoni Benjaminu Hermanu. Viņš otrdien Ljēžā izsekoja divas policistes, uzbruka viņām ar nazi un abas vairākkārt sadūra. Pēc tam viņš, izmantojot policistēm atņemtos šaujamieročus, abas sievietes noslepkavoja.

Pēc tam uzbrucējs nošāva kādu 22 gadus vecu vīrieti, kas sēdēja ielas malā novietotā automobilī. Noslepkavotais bija skolotājs vienā no Ljēžas vidusskolām.

Vēlāk Hermans ielauzās šajā vidusskolā, kur sagrāba par ķīlniecēm divas darbinieces.

Skolēni pa rezerves izeju tika evakuēti, un neviens no tiem nav cietis.

Kad skolā ieradās policija, uzbrucējs uz kārtības sargiem atklāja uguni, un vairāki policisti guva ievainojumus kājās. Pēc pusstundu ilgas operācijas policija vīrieti nošāva.

Pēcāk noskaidrojās, ka vīrietis varasiestādēm jau bijis zināms kā radikālā islāma pārstāvis, taču, neskatoties uz to, viņš saņēmis atvaļinājumu no ieslodzījuma vietas, kur izcietis sodu par iepriekš pastrādātajiem noziegumiem.

Slepkava, pieslējies islāmistiem, atrazdamies cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!