Foto: AFP/Scanpix/LETA
Indonēzijas otrajā lielākajā pilsētā Surabajā svētdien sarīkoti sprādzieni pret trim kristiešu baznīcām, nogalinot vismaz desmit cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 40, paziņoja policija.

"Ir notikuši trīs uzbrukumi trim baznīcām," paziņoja Austrumjavas provinces policijas preses sekretārs Franss Barungs Mangera. Sprādzieni notika ar pāris minūšu intervāliem svētdienas rīta dievkalpojumu laikā. Par tiem vēl neviens nav uzņēmies atbildību.

Mangera atklāja, ka pirmajā uzbrukumā, kas bija vērsts pret Svētās Marijas katoļu baznīcu, gāja bojā četri cilvēki, tostarp viens vai vairāki uzbrucēji. Otrais uzbrukums bija vērsts pret Diponegoro baznīcu un trešais pret Vasarsvētku draudzes baznīcu. Kāds augsta ranga policists medijiem atklāja, ka uzbrukumus sarīkojuši vismaz pieci pašnāvnieki, tostarp sieviete, kurai bijuši līdzi divi bērni.

Kāds aculiecinieks atceras redzējis sievieti ar bērniem ieejot Diponegoro baznīcas pagalmā ar divām somām. Policists mēģinājis viņiem aizšķērsot ceļu, taču sievietei izdevies iekļūt baznīcas pagalmā un uzreiz pēc tam atskanējis sprādziens. Kāds ielu tirgotājs stāstīja, ka divi vīrieši uz motocikliem iebraukuši Svētās Marijas katoļu baznīcas teritorijā. Drīz pēc tam nograndis sprādziens.

Indonēzija ir pasaulē lielākā valsts, kur iedzīvotāju vairākums ir musulmaņi. Valstī dzīvo arī ievērojams skaits kristiešu, hinduistu un budistu. Pēdējos gados Indonēzijā ir notikuši musulmaņu ekstrēmistu uzbrukumi kristiešiem un citām reliģiskajām minoritātēm.

Februārī Indonēzijas policija sašāva vīrieti, kurš ar zobenu uzbruka kristiešu draudzei Slemanas pilsētā svētdienas dievkalpojuma laikā un ievainoja četrus cilvēkus. Šis uzbrucējs bija radikāls islāmists, kurš bija gribējis cīnīties Sīrijā džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") pusē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!