Foto: AP/Scanpix

Izraēlas bruņotie spēki ceturtdien paziņoja, ka aizvadītajā naktī devusi triecienus vairākiem desmitiem Irānas mērķu Sīrijā.

Izraēla uzlidojumus veikusi, reaģējot uz iepriekš notikušajiem raķešu uzbrukumiem tās spēkiem, kuros Izraēla vaino Irānu.

Izraēlas armijas preses pārstāvis informēja, ka aizvadītajā naktī Sīrijā uzbrukts Irānas izlūkošanas un loģistikas mērķiem, noliktavām un transportlīdzekļiem, kā arī vietām, no kurienes tika izšautas raķetes.

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Izraēla triecienos izmantojusi "28 lidmašīnas "F-15" un "F-16", kas virs dažādām Sīrijas vietām izšāvušas apmēram 60 "gaiss-zeme" tipa raķetes.

Izraēla arī izšāvusi vairāk nekā 10 taktiskās raķetes "zeme-zeme". Sīrijas pretgaisa aizsardzība notriekusi vairāk nekā pusi Izraēlas triecienos raidīto raķešu, apgalvo Krievijas Aizsardzības ministrija.

Savukārt, pēc aktīvistu organizācijas "Syrian Observatory of Human Rights" sniegtajām ziņām, triecienos nogalināti pieci Sīrijas armijas karavīri un 18 Sīrijas režīma atbalstošo spēku karotāji, tostarp citu valstu pilsoņi.

Tā bijusi viena no lielākajām Izraēlas militārajām operācijām pēdējos gados un lielākā, kāda veikta pret Irānas mērķiem. Taču Izraēlas armijas preses pārstāvis uzsvēra, ka Izraēla nevēlas spriedzes saasināšanos.

Irāna ir Sīrijas prezidenta Bašara al Asada sabiedrotā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!