Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijas un Francijas ārlietu ministri pirmdien aicināja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu spēlēt konstruktīvu lomu pasaulē.

Krievijai ir jābūt risinājuma daļai krīzēm Sīrijā un Ukrainā, tikšanās laikā Berlīnē pavēstīja Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss un Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns.

"Mēs sagaidām konstruktīvus ieguldījumus problēmu risināšanā," paziņoja Māss. Pastāv interese dialogam ar Krieviju, taču tiek arī gaidīta zināma Krievijas uzvedība, sacīja Māss.

Ledriāns savukārt pavēstīja, ka Krievija nav viegls partneris, taču ir vēlams dialogu paturēt atvērtu. Krievijas izolācija nenāktu par labu ne Krievijai, ne Eiropai, norādīja Ledriāns.

Jau ziņots, ka Putins pirmdien stājās amatā uz vēl vienu sešu gadu amata termiņu, dodot prezidenta zvērestu ceremonijā Maskavas Kremlī.

18. martā notikušajās prezidenta vēlēšanās, pēc oficiāliem datiem, Putins saņēma 76,69% balsu. Lai gan novērotāji ziņoja par daudziem pārkāpumiem vēlēšanās, Centrālā vēlēšanu komisija apgalvoja, ka būtisku pārkāpumu neesot bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!