Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien ierosinājis samitu ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu rīkot pamiera ciematā uz abu Koreju robežas.

"Vairākas valstis tiek apsvērtas šai sanāksmei, bet vai Miera nams/Brīvības nams uz Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas robežas nebūtu zīmīgāka, svarīgāka vieta, vieta ar paliekošāku nozīmi nekā trešās puses valsts? Tikai vaicāju!" Tramps ierakstījis tviterī.

Miera namā Phanmundžomā demilitarizētajā zonā, kas atdala abas Korejas, piektdien notika vēsturiskais Kima un Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina samits.

Ziemeļkoreja solījusi tuvāko nedēļu laikā slēgt savu kodolizmēģinājumu poligonu, kā arī ir uzaicinājusi ASV ekspertus pārliecināties par tā slēgšanu, pavēstīja Seula.

Kims sacījis Munam, ka Ziemeļkorejai nav nepieciešami kodolieroči, ja Savienotās Valstis sola tai neuzbrukt, norādījušas Dienvidkorejas amatpersonas.

Dienvidkorejā februārī notikušās ziemas olimpiskās spēles iezīmējušas zināma atkušņa sākumu līdz šim izolācijā dzīvojušās Ziemeļkorejas attiecībās ar ārpasauli.

Tramps iepriekš minējis, ka viņa tikšanās ar Kimu varētu notikt maijā vai jūnija sākumā.

Medijos, atsaucoties uz ASV amatpersonām, kā iespējamās Trampa un Kima samita vietas iepriekš minētas Šveice, Zviedrija, Singapūra un Vjetnama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!