Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pie Gazas joslas un Izraēlas robežas atkal izcēlušās sadursmes, kā rezultātā dzīvību zaudējuši divi cilvēki, bet vēl vismaz 12 tikuši ievainoti, atsaucoties uz Palestīnas Veselības ministrijas pausto informāciju, piektdien ziņo raidorganizācija RTE.

Palestīnas Veselības ministrija norāda, ka kopš 30. martā sadursmēs pie Gazas joslas un Izraēlas robežas bojā gājuši vairāk nekā 30 palestīnieši, bet vairāki simti tikuši ievainoti.

Veselības ministrija ziņo, ka piektdienas sadursmēs ievainoti 40 cilvēki, liela daļa no tiem saelpojušies asaru gāzi.

Protestētāji pāri robežai lidinājuši gaisa pūķus ar svastikas zīmi, atsaucoties uz Izraēlas aizsardzības spēku informāciju, ziņo laikraksts "The Times of Israel".

Medijs atgādina, ka šo taktiku arī jau iepriekš izmantojuši Gazas iedzīvotāji, jo tā viņi pāri robežai var pārlidināt degbumbas. Tāpat laikraksts ziņo, ka protestētāji dedzinājuši riepas.

Jau ziņots, ka pēdējo nedēļu laikā pie Gazas joslas un Izraēlas robežas izcēlušās vairākas sadursmes. Palestīnieši vairākas nedēļas protestē pie robežas, jo pieprasa tiesības atgriezties dzimtajās zemēs, kas tagad atrodas Izraēlas teritorijā un no kurām viņi devās bēgļu gaitās vai tika padzīti.

Plānots, ka protesti ilgs līdz 15. maijam. Tiek pieļauts, ka tieši 15. maijā protesti varētu sasniegt 'kulmināciju", ziņo ārzemju mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!