Foto: Policija
Lielbritānijas Gērnsijas salā februāra sākumā mirušā latvieša Mikus Alpa nāves iemeslu nav izdevies noteikt pat pēc sekcijas un sākotnējiem laboratoriskajiem izmeklējumiem, ziņo BBC.

Alps pēdējoreiz dzīvs redzēts 8. janvāra agrā rītā. Viņa mirstīgās atliekas atrastas jau tās pašas dienas pievakarē pilnībā izdegušā automašīnā salas dienviddaļā.

Tūlītēji uzsākta mirstīgo atlieku pārbaude, kas nepilnas nedēļas laikā ļāvusi apstiprināt, ka mirušais ir pazudušais latvietis, taču viņa nāves apstākļi pagaidām palikuši neatklāti. Galējie izmeklējumu rezultāti gan tiks publiskoti marta nogalē, izmeklētājiem vēl dodot cerības noskaidrot Alpa aiziešanas iemeslu.

Automašīnas sadegšana ar cilvēku tajā radījusi rezonansi ne tikai Latvijā un Lielbritānijas medijos, bet arī Ukrainā. Portāla "Delfi" gūtās ziņas no avotiem Ukrainas brīvprātīgo bataljonā "Aratta" liecina, ka viņš šajā bataljonā bijis vismaz divas reizes.

Ukrainas medijs "24tv.ua", atsaucoties uz astotās nodaļas bataljona komandiera Andreja Červeņa pausto, jau drīz pēc notikušā rakstīja: "Mums ir zaudējumi. Anglijā nogalinājuši mūsu karavīru." Portāls bez jebkāda pamatojumu arī aprakstīja konkrētu notikušā scenāriju un iemeslu - "viņam draudēja krievi, pēc tam atrada, nogalināja un sadedzināja automašīnā".

Tikmēr Gērnsijas policijas vecākais virsnieks Patriks Raiss BBC norāda, ka nav atklāti nekādi pierādījumi, ka Alpa nāve būtu jebkā saistīta ar viņa aktivitātēm Ukrainā. "Izmeklētāji saglabā atvērtu prātu, gaidot tālākus ekspertīzes rezultātus," viņš skaidrojis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!