Foto: Publicitātes foto

Pērn gāztais Zimbabves prezidents Roberts Mugabe trešdien atzīmējis savu 94. dzimšanas dienu sev neierastā mierā un pieticībā kopā ar sievu Greisu un dažiem tuvākajiem draugiem, liecina viņa paziņu atklātais aģentūrai "Reuters", kā arī divi soctīklos publicēti foto.

Šogad Mugabem dzimšanas dienā nācies iztikt bez žirafu un ziloņu gaļas ēdieniem, kādi uz vērienīgajiem viesību galdiem celti, kad viņš nabadzīgo Āfrikas valsti pārvaldīja vienpersoniski. Fotogrāfijās nav ne miņas no savulaik miljoniem eiro vērtajām ballītēm, uz kurām Mugabe ierasti aicināja sev lojālus cilvēkus. Abas bildes drīzāk atgādina oficiālās fotogrāfijas, kādas mēdz izplatīt attīstītu un demokrātisku valstu vadītāji. Neviens no pāra mugurā pat nav uzvilcis tērpu ar Mugabes attēliem, bet ieturēts klasisks ģērbšanās stils.

Kopš viņa bijušā drauga un laikabiedra Emersona Mnangagvas īstenotā apvērsuma pagājušajā novembrī, bijušais diktators dzīvojot savā "Zilā jumta villā" galvaspilsētas Harares nomalē. Zinātāji medijam "Africa News" atklājuši, ka abi foto uzņemtie tieši tur.

Lai gan valsts lielākās kompānijas un institūcijas šogad medijos pirmo reizi vairāku desmitgažu laikā nav publicējušas milzīgus apsveikumus, bijušā līdera dzimšanas diena Zimbabvē tiek atzīmēta. Par spīti Mugabes militārajai gāšanai, kas gan tika oficiāli izziņota kā viņa atkāpšanās, lai nodotos lauksaimniecībai, kopš 1980. gada valdījušā vīra dzimšanas diena pasludināta par Roberta Gabriela Mugabes jaunatnes dienu un ir oficiāla brīvdiena.

Līdz šim viņš publiski vairs nav uzstājies, taču noraidījis jebkādas aizdomas, ka viņam esot pasliktinājusies veselība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!