Svētdien, 11. februārī, Krievijā nogāzusies aviokompānijas "Saratov Airlines" iekšzemes reisa pasažieru lidmašīna ar 71 cilvēku uz klāja, vēsta Krievijas mediji.

Lidmašīna "Anotonov Аn-148" izlidojusi no Maskavas Domodedovas lidostas uz Orsku, bet neilgi pēc tam pazudusi no radaru ekrāniem. Lidmašīna nogāzusies Ramenskas rajonā, netālu no Arguncevas.

Uz lidmašīnas klāja atradies 71 cilvēks – 65 pasažieri un seši apkalpes locekļi, precizē Krievijas ziņu aģentūra "Interfax".

Krievijas mediji, atsaucoties uz izmeklētāju un varas iestāžu sacīto, ziņo, ka visi lidmašīnā esošie cilvēki gājuši bojā. Negadījuma vietā arī atrasts viens lidojumu datu reģistrators.

"Saratov Airlines" pasažieru lidmašīnu "Аn-148" iegādājās pērn. Tā ražota pirms septiņiem gadiem. Aviokompānijas īpašumā ir arī piecas "Аn-148-100" lidmašīnas, septiņi "Jak-42" lidaparāti, kā arī divas "Embraer-190" lidmašīnas, atzīmē ziņu aģentūra "Interfax".

"Saratov Airlines" 2015. gadā tika aizliegts pārvadāt cilvēkus starptautiskos reisos, jo inspektori lidmašīnas pilota kabīnē konstatēja ne tikai pilotus, bet arī citas nepiederošas personas, ziņo britu raidsabiedrība BBC. Tiesa, aviokompānija šo aizliegumu pārsūdzēja un arī mainīja savu politiku. Jau 2016. gadā tā atsāka starptautiskos čārterreisus.

Aviokompānija "Saratov Airlines" lielākoties piedāvā iekšzemes lidojumus, bet tā arī lido uz Armēniju un Gruziju.

Krievijā lidmašīnas pēdējo reizi aviokatastrofās iesaistītas vien 2016. gadā, atzīmē britu raidasbiedrība BBC.

2016. gada 25. decembrī Krievijā, Melnajā jūrā iekrita Aizsardzības ministrijas lidmašīna "Tu-154". Lidmašīna ar 92 cilvēkiem avarēja dažas minūtes pēc izlidošanas no Sočiem. Ar to sagaidīt Jaungadu Sīrijā devās Krievijas armijas karavīri, Aleksandra Aleksandrova vārdā nosauktā Krievijas armijas dziesmu un deju ansambļa mākslinieki un žurnālisti.

Savukārt 2015. gada 31. oktobrī Ēģiptes Sīnāja tuksneša ziemeļu daļā nogāzās Krievijas aviokompānijas pasažieru lidmašīna "Airbus A-321". Visi lidmašīnā esošie 224 pasažieri, no kuriem lielākā daļa bija Krievijas pilsoņi, gāja bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!