Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc gandrīz trīs mēnešus ilga apcietinājuma Saūda Arābijā atbrīvots miljardieris princis Al Valids bin Talals, kurš bija ieslodzīts vērienīgas pretkorupcijas operācijas gaitā.

Par Saūda Arābijas Vorenu Bafetu dēvētais magnāts ar varasiestādēm esot panācis finansiālu vienošanos, kuras summa tomēr netiek atklāta.

Al Valīds bija ievērojamākā prominence to 350 elites pārstāvju vidū, kas kopš pērnā gada 4. novembra apcietināti un turēti Rijādas viesnīcā "Ritz-Carlton".

Vairums citu apcietināto ar varasiestādēm apmaiņā pret atbrīvošanu panāca līdzīgu vienošanos, un šādā veidā valsts budžetā varētu ieplūst apmēram 100 miljardi dolāru (80 miljardi eiro), paziņojusi Saūda Arābijas valdība.

Vairums prominenču ar varasiestādēm panāca vienošanos ar "naudas, nekustamo īpašumu un citu aktīvu palīdzību", pagājušajā nedēļā vēstīja Saūda Arābijai piederošais telekanāls "Al Arabiya".

Saūda Arābijā pērn aizturēto vidū bija desmiti karaliskās ģimenes locekļu un bijušo un esošo augsta ranga amatpersonu. Vēršanās pret valsts eliti pamatota ar cīņu pret korupciju, lai arī šie soļi saistīti arī ar ietekmīgā kroņprinča Mohammada bin Salmana vēlmi nostiprināt savu varu.

Kopš Mohammads bin Salmans pērnā gada jūnijā kļuva par kroņprinci un faktisko valsts vadītāju, viņš konservatīvajā karalistē īstenojis plašas reformas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!