Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sīrijas armija opozīcijas kaujinieku kontrolētajam Austrumgutas apgabalam galvaspilsētas Damaskas pievārtē, iespējams, uzbrukuši ar indīgu gāzi, atsaucoties uz aktīvistiem un glābšanas organizācijām, ziņo aģentūra AP.

Uzbrukumā pirmdienas rītā cietuši aptuveni 20 civiliedzīvotāji, taču netiek ziņots, vai ir mirušie. Par iespējamu gāzes uzbrukumu pirmie ziņojuši palīdzības organizācijas "Baltās ķiveres" glābēji, kuri apgalvo, ka, spriežot pēc smakas, kas bijusi gaisā, uzbrukts ar hlora gāzi.

Aģentūra atgādina, ka arī iepriekš ziņots par gadījumiem, kad Sīrijas valdība uzbrukumos opozīcijas kontrolētām teritorijām izmantojusi indīgas gāzes. Tomēr šādus apgalvojumus traucē pārbaudīt tas, ka valdības ielenktajā teritorijā trūkst ķīmisko vielu pārbaudīšanas iespējas laboratorijās un nav neatkarīgu ekspertu.

ANO jau iepriekš nosodījusi Bašara al Asada valdību par tās rīcību, izmantojot zarīnu un hloru pret civiliedzīvotājiem.

Austrumgutā, kas atrodas uz austrumiem no galvaspilsētas centrālajiem rajoniem, atrodas aptuveni 400 000 cilvēku. Reģions jau gadiem atrodas ielenkumā un piedzīvo regulārus artilērijas un gaisa uzbrukumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!