Foto: Reuters/Scanpix

Karā Jemenā nogalināti vai ievainoti vairāk nekā 5000 bērnu un vēl 400 000 netiek pienācīgi paēdināti un cīnās par savām dzīvībām, otrdien paziņoja ANO Starptautiskais bērnu fonds (UNICEF).

Pēc tā datiem, skolu neapmeklē teju divi miljoni Jemenas bērnu, no kuriem ceturtdaļa pametuši skolu pēc Saūda Arābijas vadītās koalīcijas intervences 2015. gadā.

Kara laikā dzimuši trīs miljoni bērnu, kas gadiem ilgi cieš no vardarbības, bēgļu gaitām, slimībām, nabadzības, nepietiekama uztura un pamata pakalpojumu nepieejamības. Kā norāda UNICEF, šobrīd humānā palīdzība ir nepieciešam vairāk nekā 11 miljoniem bērnu jeb "teju katram bērnam Jemenā".

Saūda Arābijas koalīcija iesaistījās Jemenas konfliktā starptautiski atzītās valdības pusē 2015. gada martā, kad šiītu nemiernieki bija sagrābuši galvaspilsētu Sanu un lielu daļu valsts.

Kaut arī koalīcijas pusē ir ievērojams militārais pārsvars, nemiernieki joprojām kontrolē galvaspilsētu un lielu daļu valsts ziemeļu. Kopš koalīcijas iesaistīšanās konfliktā Jemenā nogalināti vairāk nekā 9254 cilvēku, liecina Pasaules Veselības organizācijas aplēses.

ANO raksturojusi situāciju Jemenā kā pasaules lielāko humāno krīzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!