Foto: AP/Scanpix/LETA
Nemieros Tunisijā aizturēti vairāk nekā 200 cilvēki un vairāki desmiti ievainoti, trešdien paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Ministrijas preses pārstāvis paziņoja, ka sadursmēs ievainoti 49 policisti un aizturēti 206 nekārtību cēlāji. Galvaspilsētas Tunisas piepilsētā izlaupīts pārtikas veikals un nodarīti citi postījumi.

Vairākās pilsētās aizvadītajā naktī tika izvietoti karavīri un policijas papildspēki, tostarp Teburbā, 30 kilometrus uz rietumiem no Tunisas. Tur simtiem jaunu cilvēku izgāja ielās pēc tam, kad tika apbedīts kāds vīrietis, kurš gāja bojā nemieros pirmdien. Policija apgalvo, ka nav atbildīga par šī vīrieša nāvi.

Tunisijā jau vairākas dienas notiek nemieri un protesti pret nodokļu palielināšanu un citiem jaunajiem taupības pasākumiem. Nekārtības notikušas arī Gafsā, Tunisijas dienvidos, Kasrainā, valsts vidienē, un Sīdī Bū Zeidā, kurā 2011. gadā aizsākās Arābu pavasaris.

Kopš ilggadējā autoritārā prezidenta Zina el Abidina ben Ali gāšanas 2011. gada sacelšanās laikā Tunisija izpelnījusies atzinīgus vārdus par gludu pāreju uz demokrātiju, taču situācija valstī ir saspringta, galvenokārt ekonomisko problēmu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!