Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kopš Donalda Trampa stāšanās ASV prezidenta amatā līdz novembrim no ASV izraidīti par 26% mazāk meksikāņu nekā šajā pašā laika periodā pirms gada, atsaucoties uz Meksikas institūciju oficiālajiem datiem, ziņo "Bloomberg".

Šogad no ASV izraidīti 152 000 Meksikas pilsoņu, liecina Meksikas Iekšlietu ministrijas dati. Par spīti Trampa priekšvēlēšanu kampaņas laika solījumiem būvēt robežsienu un aktīvāk izraidīt imigrantus, tas ir ievērojami mazāk par pērn šajā pašā laika periodā izsūtītajiem 205 000, uzsver medijs.

Savukārt ASV Imigrācijas un muitas dienests "Bloomberg" norādījis, ka, lai gan izraidīto skaits ir krities, kopumā migrantu aizturēšanas gadījumu skaits pieaudzis par 30%. Līdz ar to var secināt, ka izraidīto Meksikāņu apjoma kritums skaidrojams ar par 17% mazāku skaitu robežas šķērsošanas mēģinājumu.

"Meksikāņus, kas iekļūst nelegāli, tādi efektīvi līdzekļi kā tūlītēja izraidīšana, likusi atturēties no robežšķērsošanas, tādējādi samazinot arī kopējo robežas šķērsošanas gadījumu skaitu," medijam skaidrojis Iekšlietu ministrijas pārstāvis Tailers Hultons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!