Piektdienas vakarā ASV Kalifornijas štata iedzīvotājus pārsteidza dīvaina spoži balta, kustīga gaisma debesīs, vēsta "USA Today".

Tiesa tas pretēji dažu pieļāvumiem neesot vis bijis citplanētiešu kuģis, bet gan raķete "SpaceX Falcon 9", kas tovakar palaista no gaisa spēku bāzes netālu no Santabarbaras.

Neierastais skats debesīs sacēla pamatīgu vētru arī sociālajos tīklos "Twitter" un "Faebook", kur publicēti video un attēli ar savādo notikumu. Dažos video dzirdams, kā ļaudis spriež, kas gan tur lido. Izskan pat pieļāvumi, ka tā ir "atombumba" un citplanētiešu kuģis. Uzņēmējs Elans Masks, kurš ir kompānijas "SpaceX" vadītājs, savā tviterī dalījies ar vienu no šiem video, zem tā parakstot "radioaktīvais citplanētiešu NLO no Ziemeļkorejas".

Par raķetes palaišanu "SpaceX" savā "Twitter" kontā paziņoja ap pulksten 17 pēc vietējā laikā, bet ceļu augšup tā sāka aptuveni pusstundu vēlāk. Raķetes palaišana tika pārraidīta tiešraidē uzņēmuma mājaslapā.

"SpaceX Falcon 9" raķete Zemes orbītā nogādāja 10 satelītus, kas paredzēti satelītdatu komunikācijas kompānijai "Iridium". Tā bija jau ceturtā reize, kad kompānija kosmosā nogādāja "Iridium" satelītus. Kopumā Zemes orbītā plānots palaist 75 satelītus, kas darbosies kā "nākamās paaudzes globālo satelītu kopumu" ar nosaukumu "Iridium NEXT", aizvietojot līdzšinējo tīklu.

Satelīti no raķetes atbrīvoti aptuveni stundu pēc tās palaišanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!