Foto: AP/Scanpix/LETA

Romas pāvests Francisks svētdien, savā 81.dzimšanas dienā, saņēmis kūku ar pazīstamā grafiti mākslinieka MauPala gleznojumu, kurā redzams viņš pats.

Mākslinieks, īstajā vārdā Mauro Pallota, pāvestu attēlojis ar sašķēlušos, bet atkal rūpīgi salāpītu zemeslodi plecos, norādot uz Franciska centieniem vienot sašķelto pasauli. Zīmējumā, ko Maupals ievietojis arī sociālajā tīklā "Facebook", pāvests vienā rokā nes somu ar uzrakstu spāņu valodā "Valores" ("Vērtības"), no kuras karājas laukā šalle Franciska iecienītā futbola kluba - Buenosairesas "San Lorenzo de Almagro" - krāsās.

Savā dzimšanas dienā, kas šogad sakrīt ar trešo Adventa svētdienu, pāvests apciemojis bērnus Vatikāna bērnu slimnīcā, kurā bez maksas ārstējas bērni vecumā līdz pieciem gadiem, lielākoties migrantu ģimeņu atvases. Nopūšot dzimšanas dienas sveci uz milzīgas, četrus metrus garas picas, viņš aicinājis bērnus "noēst visus četrus metrus", un piebildis, ka tas palīdzēs viņiem augt lieliem.

Trešajā Adventa svētdienā, kad baznīca īpaši akcentē prieku par gaidāmo Kristus piedzimšanu, Francisks arī aicinājis sargāt bērnu prieku no pieaugušo raizēm un nesaskaņām. "Bērni cieš, ja mājās redz problēmas, vecāku ķīviņus. Neapbēdiniet viņus. Viņiem jāaug priecīgiem," viņš sacījis. "Bērnu prieks ir bagātība, un mums jādara viss, lai viņi augtu priecīgi, jo prieks ir kā auglīga zeme, kur dzīvībai ir labi augt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!