Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas galvaspilsētā Maskavā tikai pirms mēneša durvis vērušajā muzejā UMAM trešdien atklāta Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam veltīta izstāde "Superputin". Pašpasludinātajā vienīgajā ultramodernajā laikmetīgās mākslas muzejā pasaulē redzami Krievijas 30 labāko laikmetīgās mākslas žanrā strādājošo autoru darbi, kuros atspoguļota "V. V. Putina unikālā popularitāte", teikts izstādes aprakstā.

"Prezidentu pozicionējot kā mūsdienu supervaroni, mākslinieki uzsver Putina personības oriģinalitāti. Putins, viņa daudzie talanti un prasmes ir diezgan piemērotas, lai viņu raksturotu ar vārdiem "super spējas" un "superspēks". Izstādes veidotāji atzīmē arī valsts līdera seno garīgo saikni ar nacionālo garu – episkiem varoņiem, drosmīgiem bruņiniekiem, tautu un vēsturi," līdz 15. janvārim apskatāmo izstādi raksturo muzeja pārstāvji.

UMAM interneta vietnē teikts, ka muzejā redzamas tikai laikmetīgas izstādes, un tas ir skatuve drosmīgiem autoriem no visas pasaules. Muzejs esot "radošas drosmes manifests bez robežām", "iztēles spēle, kas pacelta līdz absolūtismam" un tas "pakļaujas vienīgi brīvās radošās gribas kultam".

Zīmīgi, ka izstāde atklāta dienā, kad Putins izziņoja, ka piedalīsies cīņā par pārvēlēšanu uz nākamo prezidentūras termiņu nākamgad plānotajās vēlēšanās. Vēlēšanas notiks 18. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!