Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Stambulas policija aizturējusi 62 ārvalstu pilsoņus, kuri tiek turēti aizdomās par saistību ar teroristu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts"), ziņo Turcijas mediji.

Policija teju katru dienu īsteno operācijas pret "Daesh" šūnām Turcijā, bažījoties, ka valstī varētu būt iekļuvuši simtiem grupējuma kaujinieku no Sīrijas.

Aizdomās turamie tika aizturēti reidos 12 adresēs astoņos Stambulas rajonos, ziņo aģentūra "Dogan".

Viņi tiek turēti aizdomās par finansiāla atbalsta sniegšanu kaujiniekiem konflikta zonās, un varasiestādes sākušas viņu deportēšanas procesu.

Iepriekš šomēnes "Dogan" ziņoja, ka Turcijā no Sīrijas nelegāli ieradušies gandrīz 800 "Daesh" locekļi, bet neprecizēja, kādā laika posmā viņi šķērsojuši robežu.

Policija pagājušajā mēnesī aizturēja 634 cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par piederību "Daesh".

Pēdējo divu gadu laikā "Daesh" Turcijā sarīkojusi vairākus asiņainus teroraktus, tostarp Jaungada naktī naktsklubā Stambulā, nogalinot 39 cilvēkus. "Daesh" kaujinieks Uzbekistānas pilsonis Abdulgadirs Mašaripovs, kurš atzinies šī terorakta sarīkošanā, šomēnes stāsies tiesas priekšā.

"Daesh" zaudējot pozīcijas Irākā un Sīrijā, pastāv bažas, ka ārvalstnieki, kas tur cīnījās islāmistu pusē, atgriezīsies savās valstīs, radot nopietnus riskus drošībai. ASV analītiskā grupa "Soufan Center" aplēsusi, ka mājās atgriezušies jau vismaz 5600 cilvēki no 33 valstīm.

Turcijas premjerministrs Binali Jildirims iepriekš šodien paziņoja, ka Turcija apturējusi 50 000 ārvalstu kaujinieku, bet neatklāja, kādā laika periodā. Domājams, ka šis skaitlis ietver arī Turcijas lidostās apturētās personas.

Premjers paziņoja, ka Turcija aizturējusi arī 5000 iespējamo "Daesh" kaujinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!