Foto: AFP/Scanpix/LETA

Protestējot pret vilcināšanos dot atļauju apvienoties ar ģimenes locekļiem Vācijā, grupa nelegālo imigrantu pie Grieķijas parlamenta ēkas ierīkojusi telšu pilsētiņu.

Daļa no nelegālajiem imigrantiem, starp kuriem pamatā ir Sīrijas pilsoņi, kas pagalvo, ka Grieķijā atrodas jau ilgāk nekā gadu, otrdien paziņojusi arī par badastreika uzsākšanu.

"Mūsu ģimeņu saites ir stiprākas par jūsu nelikumīgajiem līgumiem," lasāms uz vieno no protestētāju plakātiem.

Grieķu mediji vēsta, ka Atēnas un Berlīnes maijā noslēgušas neoficiālu vienošanos par patvēruma meklētāju ģimeņu apvienošanās procesa palēnināšanu.

Tajā pašā laikā Grieķijas migrācijas ministrs Janis Muzals norādījis, ka šogad apmierināto ģimenes apvienošanās pieprasījumu skaits pieaudzis par 27%.

Viņš piebildis, ka Vācija devusi solījumu galu galā uzņemt visus to patvēruma meklētāju ģimenes locekļus, kuri būs ieguvuši bēgļu statusu, lai gan process var aizkavēties.

Muzals noliedza arī apgalvojumus, ka tām personām, kuras Berlīne piekritusi uzņemt, būtu pašām jāmaksā par aviobiļetēm uz Vāciju.

Pēc tā dēvētā Balkānu maršruta slēgšanas Grieķijā joprojām iestrēguši aptuveni 60 000 nelegālo imigrantu, kuru vidū visvairāk ir Sīrijas, Afganistānas un Irākas pilsoņu.

Šogad no Turcijas pa jūru Grieķijā ieradušies aptuveni 25 000 nelegālo imigrantu, kamēr 2015. gadā viņu skaits sasniedza gandrīz miljonu.

Tomēr pēdējo mēnešu laikā nelegālo imigrantu plūsma no Turcijas un Grieķiju atkal sākusi pieaugt.

Ja martā vidēji dienā ieradās 56 nelegālie imigranti, tad septembrī viņu skaits dienā vidēji sasniedza jau 214 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!