Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien paziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins sarunā ar viņu noliedzis pārmetumus par Maskavas jaukšanos pērnā gada Savienoto Valstu vēlēšanās, kurās Tramps uzvarēja.

Trampam Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomiskās sadarbības (APEC) samita laikā Vjetnamas pilsētā Danangā bija "divas vai trīs" īsas sarunas ar Putinu, ASV prezidents pavēstīja reportieriem lidmašīnā ceļā uz Vjetnamas galvaspilsētu Hanoju, kur viņam paredzēta valsts vizīte.

"Viņš [Putins] sacīja, ka neiejaucās. Es jautāju viņam atkārtoti," teica Tramps. Tramps norādīja, ka Putins to atkārto "katru reizi", kad abi līderi tiekas, un Krievijas prezidents šķiet "ļoti aizvainots" par šādiem pārmetumiem. Tramps tomēr nevēlējās atbildēt, vai tic Putina teiktajam.

Krievija vairākkārt ir tikusi apsūdzēta par iejaukšanos ASV preizdenta vēlēšanu procesā. Īpašais prokurors Roberts Millers šobrīd vada izmeklēšanu par Krievijas iespējamo iejaukšanos, un tās ietvaros tiek pētīti Trampa vēlēšanu kampaņas cilvēku sakari ar Kremli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!