Foto: Reuters/Scanpix

"Viņā bija daudz dēmonu un naida," intervijā telekanālam "CBS" par savu bijušo vīru tā dēvēto Teksasas šāvēju Devinu Keliju sacījusi 25 gadus vecā Tesa Brenamane, vēsta ārvalstu mediji.

Viņa intervijā stāstījusi, ka Kelijs pret viņu izturējies vardarbīgi, kā arī draudējis nogalināt gan viņu, gan viņas ģimeni.

2013.gadā tiesa atzinusi, ka bijušais ASV gaisa spēku lidotājs sitis, žņaudzis un kājām spārdījis Brenamani, kā arī salauzis viņas mazā dēliņa galvaskausu. Viņam par šiem nodarījumiem tiesa piespriedusi gadu militārajā cietumā. Pēc tam viņš ar negodu atvaļināts no dienesta.

Kelijs reiz arī piedraudējis viņu nogalināt par to, ka viņa saņēmusi sodu par ātruma pārsniegšanu, savā pirmajā intervijā pēc traģiskajiem notikumiem Teksasas štatā, kad Kelijs baptistu draudzes dievkalpojumā nošāva 26 cilvēkus, atklājusi Brenamane.

"Viņam bija pistole šeit makstī. Viņš to izvilka, pielika man pie deniņiem un teica: "Tu gribi nomirt? Tu gribi nomirt?", atminējās Kelija bijusī sieva.

Jau vēstīts, ka Kelijs 5. novembrī baptistu baznīcā Saterlendspringsā nošāva 26 un ievainoja 20 cilvēkus. Izmeklētāji domā, ka uzbrukuma motīvi varēja būt bijis sadzīves strīds.

Apšaude turpinājusies, līdz baznīcā ieradies kāds ar šauteni bruņots vietējais iedzīvotājs, kurš stājies uzbrucējam pretī un viņš bija spiests bēgt. Bruņotais kungs un kāds cits vietējais iedzīvotājs dzinās viņam pakaļ, līdz bēglis nenovaldīja savu spēkratu un avarēja.

Kelijs savā automašīnā nošāvās, secināja izmeklētāji.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!