Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Amsterdamā aizliegti alus velosipēdi, jo pārāk daudzi vietējie iedzīvotāji cēluši traci par to, ka tūristi uz tā kļūst nekontrolējami, jo ir pamatīgi sadzērušies, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Tiesa otrdien nolēma, ka šo transporta līdzekli aizliegts izmantot pilsētas centrā, jo tas veicinot sabiedriskās kārtības notiekumu problēmas.

Medijs atgādina, ka šis braucamrīks īpaši iecienīts ir ne tikai tūristu vidū, bet arī ballētājiem, jo uz tā var sēdēt, mīties, kā arī malkot aliņu. Tāpat pie reizes var apskatīt arī pilsētas apkārtni.

Alus velosipēds ir speciālas konstrukcijas veidots velosipēds, kas darbināms ar pedāļiem, bet uz tā virsū ir galds, bet tam apkārt krēsli, norāda BBC.

Alus velosipēdu aizliegums stājies spēkā šo trešdien. Amsterdamas pilsētas pārstāvis paziņoja, ka šos braucamrīkus ir aizliegts izīrēt.

Pagājušajā gadā Amsterdamas iedzīvotāji pat bija izveidojuši petīciju, lai pilsētā vairs nebūtu redzami un pieejami alus velosipēdi, nosaucot to par "briesmīgu fenomenu". Kopumā petīciju parakstījuši aptuveni 6000 vietējie iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!