Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins izmantojis sociālos tīklus savām neoimpēriskajām ambīcijām, cita starpā, lai 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanu gaitā sētu haosu un šķeltu amerikāņus, paziņojis Savienoto Valstu senators Džons Makeins.

"Šonedēļ "Facebook", "Twitter" un "Google" sniedz liecības Senāta un Pārstāvju palātas komitejās par Krievijas centieniem izplatīt dezinformāciju amerikāņu tautā 2016. gada vēlēšanu gaitā, un tie bijuši lielāki, nekā tas tika uzskatīts," teikts senatora paziņojumā.

"Ir acīmredzams, ka Krievija izmantoja novecojušos amerikāņu likumus par politisko kampaņu finansēšanu, lai iejauktos 2016.gada vēlēšanās un pastiprinātu šķelšanos mūsu valsts iekšienē. Krievijas aktivitātēm mūs visus vajadzētu ļoti satraukt," norādīja senators.

Viņš pauda cerību, ka augsto tehnoloģiju uzņēmumi atbalstīs likumprojektu, kas paplašina prasības attiecībā uz digitālo platformu politisko reklāmu pasūtītāju atklāšanu.

"Mums ir jāskatās uz Krievijas centieniem ietekmēt mūsu vēlēšanu rezultātus Putina neoimpērisko ambīciju kontekstā, kas viņu motivējušas iebrukt Ukrainā, anektēt Krimu, graut Eiropas demokrātiskās vērtības un institūcijas, atjaunot Krievijas ietekmi Tuvajos Austrumos, palīdzēt Bašaram Asadam simtu tūkstošu Sīrijas civiliedzīvotāju slepkavošanā."

"Mums ir jābeidz uz to raudzīties caur politikas izkropļoto objektīvu un jāsaredz Krievijas uzbrukumi mūsu demokrātijai, kādi tie ir. Tas ir tikai viens posms Putina kampaņā, lai panāktu Savienoto Valstu vājināšanu, Eiropas destabilizāciju, NATO alianses graušanu, sabiedrisko vērtību graušanu un pretestības mazināšanos tumšajam un bīstamajam pasaules redzējumam," uzsvēra Makeins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!