Foto: Sputnik/Scanpix

Indija pieļauj, ka varētu atteikties no sadarbības ar Krieviju piektās paaudzes iznīcinātāja izstrādē, ņemot vērā Krievijas atpalicību militāro tehnoloģiju jomā un to, ka iecerētā lidmašīna visticamāk nespēs konkurēt ar amerikāņu "F-35", vēsta izdevums "Defense News".

Izdevums atsaucas uz Indijas Gaisa spēku ziņojumu, kurā teikts, ka lidmašīna, kas tiek veidota uz Krievijas piektās paaudzes iznīcinātāja "Su-57" bāzes, nav pietiekami nemanāma.

Turklāt tai nav moduļa tipa dzinēja, kas savukārt novedīs pie iznīcinātāja tehniskās apkalpošanas sadārdzināšanās, norādījuši armijas pārstāvji.

Balstoties šajos apsvērumos, militārpersonas mudinājušas savas valsts amatpersonas izstāties no kopīgās Krievijas un Indijas programmas FGFA ("Fifth Generation Fighter Aircraft"). Krievijas puse izdevumam šo informāciju nav komentējusi.

Krievijas uzņēmums "Sukhoj" un Indijas "Hindustan Aeronautics" pie piektās paaudzes iznīcinātāja strādā kopš 2007. gada. Atbilstoši aplēsēm programmas budžets varētu būt desmit miljardi dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!