Foto: Shutterstock

Itālijas policija saistībā ar iespējamu korupciju vairākās universitātēs valstī sākusi izmeklēšanu, kuras ietvaros tiek vētīta 59 izglītības iestāžu darbinieku rīcība, vēsta portāls "The Local".

Izmeklēšana sākta, balstoties uz kāda akadēmiķa liecībām. Viņš finanšu policijai sniedzis pierādījumus, kas liecinot par nepotismu Itālijas universitāšu departamentu vadībā, kā arī paaugstinājumu piešķiršanu, vērtējot savstarpējo izdevīgumu, nevis kvalifikāciju un sasniegumus.

Septiņiem no 59 cilvēkiem, pret kuriem noris izmeklēšana, noteikts mājas arests korupcijas dēļ, bet 22 personām gadu aizliegts ieņemt akadēmiskus amatus, informējusi Itālijas Finanšu policija. Izmeklēšanas ietvaros aptuveni 500 policistu pārmeklējuši vairāk nekā 150 dažādas vietas – gan privātmājas, gan uzņēmumu telpas un birojus.

Saskaņā ar Itālijas mediju vēstīto korupcija gaismā nākusi pēc tam, kad pie likumsargiem vērsies Florences Universitātes pētnieks Filips Laroma Džeci, sakot, ka uz viņu izdarīts spiediens. Džeci 2012./2013. akadēmiskā gada laikā bijis profesora amata pretendents nodokļu likumdošanas specialitātē, taču vadība lūgusi viņam atsaukt kandidatūru, lai dotu priekšroku mazāk kvalificētam kandidātam, kuram bijuši labāki sakari. Džeci solīts, ka, ja šoreiz viņš kandidatūru atsauks, nākamreiz amats tiks viņam. Pētnieks gan ar to neesot bijis mierā un par notikušo pastāstījis policijai, kas sākusi izmeklēšanu.

Tiek ziņots, ka pēc vēršanās policijā Džeci sadarbībā ar likumsargiem ierakstījis dažādas sarunas, kas atklāj korupciju akadēmiskajā vidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!