Foto: AP/Scanpix

Austrija drīzumā ieviesīs robežkontroli un dislocēs karavīrus uz robežas ar Itāliju, ja nemazināsies nelegālā imigrācija pāri Vidusjūrai, pirmdien paziņojis Austrijas aizsardzības ministrs Hanss Pēters Doskocils.

"Es prognozēju, ka robežkontrole ļoti drīz tiks aktivizēta, un tiks pieprasīta [bruņoto spēku] palīdzība," ministra teikto citēja laikraksta "Kronen Zeitung" tīmekļa vietne.

Doskocils uzsvēra, ka šāds solis būs "nepieciešams, ja pieplūdums Itālijā nemazināsies". Laikraksts vēstīja, ka ir pieejami 750 karavīri, un četras bruņumašīnas nedēļas nogalē jau nosūtītas uz robežu.

Austrija 2015. gadā ieviesa robežkontroli uz robežas ar Ungāriju, un nepieciešamības gadījumam sagatavojusi žogus arī uz robežas ar Itāliju.

Šogad Vidusjūrā uzņemti un Itālijā nogādāti vairāk nekā 83 000 cilvēku, kuri mēģināja no Lībijas nokļūt Eiropā. Vairāk nekā 2160 cilvēki miruši šajā riskantajā ceļā, liecina ANO un Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) dati.

Tikmēr Francija, Vācija un Itālija pirmdien vienojās izstrādāt uzvedības kodeksu labdarības organizācijām, kas Vidusjūrā glābj nelegālos imigrantus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!