Foto: Sputnik/Scanpix

Maskavas pilsētas tiesa piespriedusi 11 gadu cietumsodu Igaunijas iedzīvotājam, nepilsonim Arsenam Mardaleišvili, kurš atzīts par vainīgu spiegošanā, vācot liecības, kas varēja kaitēt Krievijas aizsardzības spējām, informēja tiesā.

Mardaleišvili par spiegošanu piespriestais 11 gadu cietumsods jāizcieš stingra režīma kolonijā. Spriedumu desmit dienu laikā var pārsūdzēt. Lietas izskatīšana notika aiz slēgtām durvīm.

Jau vēstīts, ka pērn maijā Igaunijas Drošības policija apstiprināja Mardaleišvili aizturēšanu Krievijā apsūdzībās par spiegošanu, bet plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka aizturētais līdz 2010. gadam bija prokremliskās organizācijas "Naktssardze" biedrs.

2010. gadā portāls "Delfi.ee" ziņoja, ka tā gada februārī astoņi aktīvisti, tostarp Mardaleišvili ir pametuši "Naktssardzi", kā iemeslu minot neapmierinātību ar tās līderu Dmitrija Lintera un Maksima Revas darbību.

"Naktssardze" bija galvenā organizācija, kas rīkoja protestus pret Igaunijas varasiestāžu lēmumu pārvietot pieminekli padomju karavīriem jeb tā dēvēto Bronzas kareivi uz karavīru kapsētu. Saistībā ar pieminekļa pārvietošanu 2007. gada aprīlī Tallinā un vairākās Igaunijas ziemeļaustrumu pilsētās izcēlās plašas nekārtības.

Igaunijas Uzņēmumu reģistrs liecina, ka 1969. gadā dzimušais Mardaleišvili kopš 2008. gada ir Igaunijas Vienotās kreiso partijas biedrs.

"Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) Sanktpēterburgā aizturējis Igaunijas iedzīvotāju un nepilsoni Arsenu Mardaleišvili, kurš dzimis 1969. gadā, aizdomās par nozieguma pastrādāšanu pēc Krievijas Kriminālkodeksa 276. panta (spiegošana)," pērn maijā informēja FDD preses dienestā.

"Mardaleišvili, rīkojoties pēc Igaunijas Iekšlietu ministrijas Drošības policijas biroja rīkojuma, apzināti vāca slepenu militāro informāciju par Krievijas bruņotajiem spēkiem," norādīja FDD, uzsverot, ka militāra rakstura informācijas nodošana ārvalstīm "varēja kaitēt valsts aizsardzības spējām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!