Svētdien, 26. martā, Krievijā vairāki tūkstoši iedzīvotāju izgājuši ielās, lai paustu savu atbalstu Kremļa kritiķa Alekseja Navaļnija rīkotajiem protestiem "Viņš jums nav Dimons". Protestos iejaukusies policija, kā rezultātā aizturējusi vairākus aktīvistus un arī pašu protestu akcijas sarīkotāju Navaļniju, informē "Radio Brīvā Eiropa".

Kremļa kritiķis un korupcijas atmaskotājs Navaļnijs, kurš par spīti notiesājošam tiesas spriedumam ir paziņojis par nodomu kandidēt uz Krievijas prezidenta amatu 2018. gadā gaidāmajās vēlēšanās, iedzīvotājus visā Krievijā 26. martā aicināja pulcēties uz protestiem pret varas korupciju "Viņš jums nav Dimons".

Līdz šim dažādās Krievijas pilsētās aizturēti vairāki aktīvisti, kā arī Maskavā aizturēts pats protesta akcijas organizators Navaļnijs, informē "Radio Brīvā Eiropa".

Viņš aizturēts netālu no Triumfa laukuma, kur atrodas metro stacija. Navaļnijs aizturēts brīdī, kad kopā ar saviem atbalstītājiem gājis no tās laukā, atsaucoties uz Krievijas ziņu aģentūru "Interfax", vēsta "Radio Brīvā Eiropa". Līdz ar viņu aizturēti vēl citi atbalstītāji.

Kad policija vedusi Navaļniju uz busiņu, viņš saucis, lai pūlis turpina protestēt pret korupciju, vēsta medijs. Britu raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz aculiecinieku stāstīto, informē, ka aktīvisti mēģinājuši policiju aizkavēt, lai tā neaizturētu Navaļniju.

"Draugi, man viss kārtībā," savā tvitera kontā pēc aizturēšanas ziņo Navaļnijs. Viņš aicina cilvēkus turpināt protesta akcijas.

Ziņu aģentūras "Reuters" fotogrāfijās redzama viņa aizturēšana, kā arī atrašanās policijas busiņā.

Krievijas ziņu aģentūra "Interfax", atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, vēsta, ka Maskavā protestēt sanākuši aptuveni septiņi līdz astoņi tūkstoši cilvēku. Policija protestantu savaldīšanai pat izmantojusi asaru gāzi, vēsta Krievijas mediji.

Protestantiem rokās ir redzami plakāti ar uzrakstiem "Nost ar Putinu," "Krievija bez Putina," "Putins ir zaglis," kā arī citi.

Savā tvitera kontā Navaļnijs svētdienas rītā atgādina, ka visās Krievijas lielākajās pilsētās notiek protesta akcijas. Tiesa, viņš skarbu kritiku veltīja tieši Krievijas telekanāliem, kas viņa pasākumu neatspoguļo. Tāpat Navaļnijs norādīja, ka neatspoguļot plašos protestus ir izvēlējušās Krievijas ziņu aģentūras "Interfax", "RIA", kā arī "Tass", taču vēlāk ziņu aģentūras sāka atspoguļot notikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!