Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam, kurš sācis cīņu par apstiprināšanu prezidenta amata kandidātu sarakstā 2018. gadā gaidāmajās vēlēšanās, pirmdien Sibīrijas pilsētā Barnaulā sejā ieliets briljantzaļais šķīdums.

Navaļnijs, kurš pazīstams ar Krievijas elites korupcijas atmaskošanu, Barnaulā ieradās uz sava priekšvēlēšanu štāba atvēršanu. Zaļais šķīdums opozicionāram sejā ieliets pie štāba – kāds vīrietis izlicies, ka vēlas paspiest Navaļnijam roku, un tad apšļācis viņa seju, teikts Navaļnija blogā.

Uzbrucējs no notikuma vietas aizbraucis automašīnā, kura pēc tam novietota pie vietējās administrācijas ēkas, raksta Navaļnijs.

Incidents opozicionāra plānus gan nav mainījis un viņš ar zaļu seju devies tikties ar atbalstītājiem un preses konferencēm gan Barnaulā, gan Bijskā un atgādina, ka aicinājums pulcēties uz protestiem pret varas korupciju 26. martā joprojām ir spēkā.

Navaļnijs arī dalās padomos, ka ar citronu briljantzaļo šķīdumu no ādas nevar nomazgāt, bet skudruskābe ir daudz labāka, tomēr ar zaļu nokrāsu uz sejas kādu laiku vēl būšot jāsadzīvo.

Februārī tiesa Navaļniju atzina par vainīgu līdzekļu piesavināšanās lietā. Tas nozīmē, ka viņam var tikt liegta kandidēšana prezidenta vēlēšanās. Pats Navaļnijs šo lietu pret sevi, kas pirmo reizi iztiesāta jau 2013. gadā, sauc par politiski motivētu un sola tik un tā piedalīties vēlēšanās.

Marta sākuma Navaļnija vadītais "Korupcijas apkarošanas fonds" publicēja vienu no saviem vērienīgākajiem pētījumiem par Krievijas līderu korupciju. Saskaņā ar šo pētījumu Krievijas premjeram Dmitrijam Medvedevam slepeni pieder miljardiem vērti īpašumi Krievijā un ārzemēs. Vairāk par tiem var lasīt šeit.

Lai arī šis pētījums guva plašu rezonansi un ievērību pasaules medijos, Krievijas oficiālie plašsaziņas līdzekļi to noklusēja, bet Kremlis komentārus par šīm apsūdzībām nav sniedzis. Lai saņemtu atbildes, Navaļnijs aicina Krievijas iedzīvotājus 26. martā pulcēties uz protestiem visā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!