Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas tiesa apcietinājumā izmeklēšanas izolatorā līdz 23.janvārim ievietojusi blogeri Ruslanu Sokolovski, kurš tiek apsūdzēts par ticīgo jūtu aizskaršanu ar video par pokemonu ķeršanu Jekaterinburgas pareizticīgo baznīcā, pavēstīja viņa advokāts Aleksejs Bušmukovs. Līdz šim Sokolovskis atradās mājas arestā.

Jau iepriekš esot kļuvis zināms, ka izmeklētāji nolēmuši pieprasīt Sokolovska arestu, jo blogeri, viņam atrodoties mājas arestā, apciemojusi draudzene, lai apsveiktu viņu dzimšanas dienā.

Atbilstoši mājas aresta nosacījumiem blogeris nedrīkstēja pamest dzīvokli, atskaitot gadījumus, kad jāapmeklē ārsts, un izmantot sakaru līdzekļus.

Sokolovskis tika aizturēts pēc tam, kad 11. augustā savā kanālā tīmekļa vietnē "YouTube" bija ievietojis video, kurā redzams, kā viņš viedtālrunī, atrodoties baznīcā, spēlē pokemonu ķeršanas spēli.

Sokolovskis arestēts saistībā ar apsūdzībām par ticīgo jūtu aizskaršanu un starpreliģiskā naida kurināšanu.

Izmeklēšanas iestādes norāda, ka blogeris nav arestēts par pokemonu ķeršanu, bet video dzirdamajiem apvainojumiem un lamām.

"Pokemon Go" ir jaunākā papildinātās realitātes versija populārajai videospēļu sērijai, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt "PokeStop" jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!