Foto: Reuters/Scanpix

Norvēģijas premjerministre Erna Sūlberga otrdien parlamenta debašu laikā mēģinājusi ķert pokemonus un trešdien paziņojusi, ka savu rīcību nenožēlo.

Medijos publiskotās fotogrāfijas liecina, ka premjere mēģinājusi pieslēgties spēlei laikā, kad parlamentā notikušas debates pēc karaļa Haralda runas, kurā izklāstīti valdības plāni turpmākajam gadam.

Sūlberga mēģināja ķert pokemonus brīdī, kad runāja Norvēģijas Liberālās partijas līdere Trīne Skeja Grande, kura savukārt augustā nonāca mediju uzmanības centrā un izpelnījās kritiku, kad atzinās, ka spēlējusi "Pokemon Go" parlamenta aizsardzības komitejas sēdes laikā.

"Es domāju, ka Trīnei būtu patikusi doma, ka es atvēru spēli, kamēr viņa runāja," laikrakstam "Klassekampen" norādīja premjere, piebilstot, ka "Pokemon Go" tomēr nav bijis iespējams spēlēt GPS pārklājuma trūkuma dēļ.

Grande acīmredzot to neņēma ļaunā, tviterī norādot, ka Sūlberga dzirdējusi viņas sacīto, ka sievietes spēj darīt divas lietas vienlaikus.

Jau vēstīts, ka Sūlberga augustā apsargu uzraudzībā ķēra pokemonus Bratislavas vecpilsētā.

"Pokemon Go" ir jaunākā papildinātās realitātes versija populārajai videospēļu sērijai, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt "PokeStop" jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

Sūlberga, kura agrāk neslēpa savu aizraušanos ar mobilo spēli "Candy Crush", augustā sacīja, ka pokemonu medībām viņu pievērsusi jaunākā māsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!