Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama atzinis, ka plāna trūkums Lībijai pēc diktatora Muamara Kadafi krišanas bijis viņa prezidentūras lielākā kļūda.

Atskatoties uz savas prezidentūras laikā paveikto, Obama intervijā telekanālam "Fox News" sacīja, ka viņa lielākā kļūda laikam bijusi "neplānošana dienai pēc tā", tomēr viņš vienlaikus izteicās, ka iejaukšanās Lībijas notikumos, viņaprāt, bijusi "pareiza rīcība".

Obama pagājušajā mēnesī kritizēja Lielbritānijas premjerministru Deividu Kameronu un bijušo Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī par bombardēšanas kampaņu Lībijā.

Intervijā žurnālam "The Atlantic" Obama sacīja, ka NATO vadītās militārās intervences laikā Lībijā 2011.gadā Kamerons zaudējis uzmanību un Sarkozī vēlējies pacelt savas valsts prestižu.

Pēc Kadafi krišanas Lībijā sākās haoss, konkurējošiem kaujinieku grupējumiem cīnoties par varu, kamēr valstī savas pozīcijas palēnām nostiprināja teroristu grupējums "Islāma valsts".

Obama intervijā "Fox News" arī atskatījās uz labākajiem mirkļiem savas prezidentūras laikā, par savu lielāko sasniegumu uzskatot "ekonomikas izglābšanu no lielās depresijas".

Taujāts par labāko dienu Baltajā namā, Obama sacīja, ka tā bijusi diena, kad pieņemta veselības aprūpes reforma.

Savukārt par sliktāko prezidents atdzina dienu 2012.gada decembrī, kad viņam nācās doties uz Ņūtaunu, Konektikutas štatā, kur tobrīd 20 gadus vecais Ādams Lanca pamatskolā nošāva 20 bērnus un sešus pieaugušos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!