Salvadoras valdība nodrošinājusi karavīru un policijas eskortus satiksmes autobusiem galvaspilsētā Sansalvadorā, kur spēcīgas noziedznieku bandas piespiedušas sabiedriskā transporta vadītājus streikot, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pēdējās dienās Sansalvadorā nogalināti vismaz septiņi autobusu vadītāji, kuri nav pakļāvušies bandu uzliktajam aizliegumam pārvadāt pasažierus. Noziedzīgie grupējumi tādā veidā cenšas piespiest valdību iesaistīties ar tiem sarunās.

Bandas vēlas, lai to pārstāvji tiktu iesaistīti valdības komisijās, kuru uzdevums ir meklēt veidus, kā apkarot vardarbību valstī, kurā ir augstākais noziedzības līmenis Latīņamerikā. Prezidents Salvadors Sančess Serens bandu iesaistīšanas iespēju ir noraidījis.

Lai atjaunotu apturēto sabiedriskā transporta kustību, karavīri un policisti nosūtīti apsargāt autobusu pieturas, bet ielās patrulē militārā tehnika. Rajonos, kur autobusu satiksme vēl nav atjaunota, pasažieru pārvadājumos iesaistītas armijas smagās automašīnas un cits valsts transports.

Prezidents, kurš kopš stāšanās amatā 2014. gadā ir fokusējies uz noziedzības apkarošanu, nesenajā vardarbībā vaino bandu "Barrio 18". Kopš pērnā gada jūnija valstī ir reģistrētas 677 slepkavības.

"Barrio 18" un "Mara Salvatrucha" bandās kopā ir aptuveni 70 000 biedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!