Foto: AFP/Scanpix
18 gadus vecā Marija Nellija Muriljo ar savu gadu vecos dēliņu izdzīvojusi lidmašīnas avārijā Kolumbijā, kad lidmašīnas atlūzas pēc piecām dienām atrada glābšanas dienesti, ziņo BBC.

Kolumbijas Gaisa spēku glābēji šo notikumu nodēvējuši par "brīnumu".

Divmotoru "Cessna" lidmašīna, kas bija piekrauta ar zivīm un kokosriekstiem, lidoja no Nuki pilsētas Klusā okeāna piekrastē uz Kvibido, Čoko provinces galvaspilsētu. 20 minūtes pēc pacelšanās lidaparāts nozuda no civilās aviācijas radariem. Kad pilots neatbildēja, tika uzsākta meklēšana.

Pagāja divas dienas, iekams biezajos džungļos tika pamanīts balts plankums, kas izrādījās esam lidmašīnas paliekas.

Kad glābēji tika līdz lidmašīnai, viņi atklāja, ka tās pilots ir miris, bet Muriljo un bērna, kas bija pasažieru sarakstā, tur nebija. Glābēji uzsāka meklēšanu pēc sievietes atstātajām pēdām - čības un pie koka piespraustās bērna dzimšanas apliecības, kas norādīja virzienu. Pēc divu dienu nesekmīgas meklēšanas, kad pat tika izmantoti helikopteri ar skaļruņiem, jaunā sieviete ar bērniņu tika atrasta apmēram puskilometru no avārijas vietas upes krastā.

Sieviete glābējiem pastāstīja, ka viņai bija izdevies atvērt kabīnes durvis un iemukt džungļos, kad lidaparāts sāka degt. Cenšoties izglābt mazuli, viņa guvusi sejas, rokas un kājas apdegumus. Baidoties, ka lidmašīna varētu eksplodēt, viņa devusies tālāk prom. Muriljo esot dzirdējusi, kā viņu skaļruņos sauc, un mēģinājusi nokļūt atpakaļ avārijas vietā. Māte un dēls ir nogādāti slimnīcā, un mazulis ir pilnīgi vesels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!