Protestējot pret naftas kompānijas "Shell" plāniem jau tuvākajā laikā uzsākt naftas urbumus Arktikā, Dabas aizsardzības organizācija "Greenpeace" izveidojusi video, kurā salīdzina dabu ar nenovērtējamiem mākslas darbiem.

Sociālās kampaņas video, kurš nodēvēts par "Naftas, ledus un uguns dziesmu", tiek aizdedzināti vairāki vērtīgi mākslas darbi, kuros redzamas ainavas. Kad tie ir sadeguši, to vietā tiek parādīta jauna, depresīvāka ainavu versija, kuru autori ir mākslinieki un vides aktīvisti Pīters Kenards un Kets Filipss.

""Shell" jau tuvāko sešu nedēļu laikā uzsākot veikt naftas urbumus Arktikas ūdeņos, riskē izraisīt nelaimi. Mēs šo video radījām, lai to parādītu un skaidrotu, kā šie plāni ietekmēs mūs visus, jo klimata izmaiņu ietekme izmaina visas vietas, kurās dzīvojam," skaidro "Greenpeace" aktīviste Elēna Polizāno.

Viņa norāda, ka "Shell" izmanto pamatīgu sabiedrisko attiecību "mašinēriju", bet nerēķinās ar miljoniem parastu cilvēku, kuri vēlas nosargāt Arktiku. "Mums nepieciešams, lai katrs noskatās šo video un dalās ar to ar citiem, lai parādītu "Shell", ka tā nevarēs mierīgi iznīcināt pasauli, kuru mēs mīlam," viņa skaidro.

"Greenpeace" cer, ka kampaņai būs tādi paši panākumi, kā pērn īstenotajai kampaņai pret kompāniju "Lego", kura tās ietekmē izbeidza aptuveni 50 gadus ilgo sadarbību ar "Shell".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!