Foto: LETA

Jau ceturto gadu valsts svētku nedēļā norisināsies "Staro Rīga" skrējiens. Pasākuma centrs atradīsies laukumā pie Kongresu nama, kur 16. novembrī no pulksten 17.30 būs iespējams saņemt starta numurus, reģistrēties tiem, kas vēl nebūs to paspējuši izdarīt iepriekš, kā arī darboties radošajās darbnīcās, baudīt kultūras programmu, siltus ēdienus un dzērienus, portālu "Delfi" informē Rīgas Domes pārstāvji.

Vakara pirmais starts pulksten 19.30 komandu foto orientēšanās sacensībām, īsi pēc tam, pulksten 20.00 pusotru kilometru garajā trasē dosies Ģimeņu skrējiena dalībnieki, bet noslēdzošais starta šāviens paredzēts pulksten 20.30 piecu kilometru skriešanas, iešanas un nūjošanas distanču dalībniekiem. Savukārt stundu vēlāk, pulksten 21.30 krāšņākie un unikālāk tērptie dalībnieki tiks apbalvoti vairākās nominācijās. Taču ikviens, kurš būs pieveicis 1,5 vai 5 kilometru distanci – finišā saņems īpašu skrējiena piemiņas medaļu.

Tāpat kā iepriekš tiek piedāvātas trīs atšķirīgas distances, kuras baudīt nesteidzoties – ikviena no tām būs veicama bez laika kontroles. Trases maršrutā, kas tiks atklāts nedaudz vēlāk, paredzēti vairāki uzmundrinājuma punkti. Tajos varēs piestāt un izklaidēties latviskas, spožas un pozitīvi uzlādējošas kultūras programmā. Lai arī skrējiena pamatdistance ir 5 kilometri, organizatori iedrošina – ja tas šķiet par daudz, varēs veikt arī pusi no tās.

Līdz šim aizsāktā "Staro Rīga" skrējiena tradīcija apbalvot nevis ātrākos, bet gan krāšņāk tērptos dalībniekus, tiks ievērota arī 2018. gada pasākumā. Nominācijas līdz 5. novembrim tiks izziņotas oficiālajā mājas lapā un skrējiena lapā sociālajā vietnē "Facebook". Dalībnieki tiek aicināti būt radoši un spoži.

Sacensībās var piedalīties ikviens, bez vecuma ierobežojuma, taču jāņem vērā, ka bērni līdz 10 gadu vecumam drīkst startēt tikai vecāku vai aizbildņu pavadībā. Skrējienam iespējams reģistrēties: elektroniski mājas lapā www.starorigaskrejiens.lv līdz 15. novembra pulksten 17.00, "Sportland" veikalos visā Latvijā – līdz 15. novembra pulksten 17.00, bet sacensību dienā 16. novembrī – reģistrācijas teltī. Pieteikšanās un numuru izsniegšana tiks slēgta 30 minūtes pirms starta.

Starta numuru un pārējos sacensību dokumentus dalībnieks varēs saņemt 16. novembrī no pulksten 17.30, Kronvalda parkā, Rīgā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Reģistrējoties "Staro Rīga" skrējiena sacensību vietā, dalībnieks starta numuru un pārējos sacensību dokumentus saņems uzreiz. Līdz šī mēneša beigām – 31. oktobrim ir visizdevīgākā reģistrācijas maksa.

Nolikums, aktuālā informācija un reģistrācija: www.starorigaskrejiens.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!