Foto: Publicitātes foto

Jau trešo gadu par godu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanai tiks svinēti Baltā galdauta svētki. Ikviens 4.maijā aicināts svinēt cilvēka un valsts pamatvērtību – brīvību –, pacelt valsts karogu, pulcēties pie klāta galda, kavēties atmiņās par izšķirošajiem notikumiem 1990. gada maijā un nospraust nākotnes mērķus stiprākai Latvijai tās nākamajā simtgadē.

Kā mudina Latvijas simtgades biroja pārstāvji, Baltā galdauta svētkus cilvēki rada paši, uz tiem nākot ar savu cienastu, katrs pievieno galdā un kopīgajās sarunās savu devumu, kopīgi rada svētku sajūtu. Baltā galdauta svētku mērķis ir atgādināt to, ka Latvijas Republikas neatkarības atjaunošana bija rezultāts konkrētu cilvēku neatlaidīgai rīcībai, drosmei un uzdrīkstēšanās.

Savu Baltā galdauta svētku norises vietu var pieteikt digitālajā kartē mājaslapā www.lv100.lv. Karte tapusi sadarbībā ar pasākumu platformu Kurp.es

Lai iedvesmotu citus un saglabātu skaistas vēstures liecības par 4. maija svētkiem, ikviens svētku svinētājs aicināts dalīties ar foto un video stāstiem sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus #LV100 un #brīvība

Līdz Latvijas valsts simtajai dzimšanas dienai atlikuši septiņi mēneši, un valsts simtgadei veltītie notikumi turpinās gan Latvijā, gan daudzviet pasaulē. Tāpēc maijs ir pasludināts par Brīvības mēnesi, piedāvājot plašu sporta, kultūras, izziņas notikumu klāstu. Plašāk par Brīvības mēneša notikumiem – www.lv100.lv/briviba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!