Foto: LETA
Par krāpnieku upuri pērnā gada rudenī kļuvusi kāda pensionāre, kura noticējusi solījumam, ka 550 eiro ieguldījums pēc pāris nedēļām nesīs būtisku peļņu, sestdien vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Sieviete raidījumam stāstīja, ka septembra beigās vai oktobra sākumā viņai no Lietuvas numura piezvanījis kāds vīrietis, kurš stādījies priekšā kā Viktors Smirnovs, sakot, ka palīdz pensionāriem.

"Man pensija nav liela, ir grūtības ar tām naudām, tāpēc ieklausījos viņa teiktajā," raidījumam sacīja pensionāre. Divu nedēļu laikā viņš sievietei piezvanījis vismaz piecas reizes, sakot, ka minimālā summa, kas nepieciešama un tiks ieguldīta vērtspapīros, ir 550 eiro.

Sieviete raidījumam stāsta, ka viņa nav piedāvājumam piekritusi uzreiz, tāpēc ar šķietamo labvēli, kurš "ļoti skaisti runājis", sazinājusies vairākas reizes.

Viņa atklāj, ka bija aizņēmusies 300 eiro, lai nopirktu kurināmā briketes, un tad kontā arī ieskaitīta 250 eiro pensija, līdz ar to sanākuši tieši nepieciešamie 550 eiro.

Vīrietis viņai izstāstījis, kā instalēt datorā programmu "Skype", sakot, ka tā būšot vieglāk sazināties. Pensionāre piekritusi. Pēc "Skype" instalēšanas bijis video zvans, kas ildzis vairākas stundas, un tā laikā viņa laipnajam un runīgajam kungam atklājusi arī savus pases datus.

Attiecīgajā datumā, kad pensija ieskaitīta sievietes kontā, tā automātiski tikusi rezervēta un pašai pensionārei vairs nav bijusi pieejama. "Paskatos datorā – manas naudiņas vairs nav," raidījumam sūrojās sieviete.

Viņa vērsusies pēc palīdzības bankā, aicinot darīt visu iespējamo, kā arī sakot, ka viņa saprot – tikusi apkrāpta. Viņa zvanījusi uz banku vismaz septiņas reizes, bet risinājums nav rasts – katrs sazvanītais darbinieks atbildējis ko citu sakot, ka atbildēs viņai no 60 līdz 80 dienu laikā, kā arī brīdinot, ka tad, ja nauda tiks atgūta, būs jāsamaksā vai nu 50 eiro vai 15 eiro. Tam sieviete piekritusi, jo bijušas cerības, ka vismaz daļu no naudas izdosies atgūt.

Tā kā saziņa ar banku nav bijusi rezultatīva, sieviete novembra vidū izlēmusi vērsties policijā. "No tās dienas vairāk nekas nenotiek," raidījumam atklāja pensionāre.

Pēc "Degpunktā" vēstītā, patlaban sievietes viesistabā ir astoņu grādu temperatūra, jo nepieciešams iegādāties malku un briketes, bet nauda ir izkrāpta. Diviem sievietes suņiem pārtiku gādā kaimiņi. Tāpat viņi palīdzējuši arī pašai pensionārei, kurai nākamajā dienā pēc pensijas "pazušanas" vairs nav bijis ko ēst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!