Foto: Shutterstock
8. janvāra vakarā Valsts policijas Talsu iecirkņa darbinieki, reaģējot uz izsaukumu, kādās mājās Talsu novadā pie diviem pamatīgi iereibušiem vecākiem atraduši gandrīz pusotru gadu vecu mazuli. Likumsargi pieņēmuši lēmumu bērnu nogādāt drošā vidē – krīzes centrā.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka Talsu iecirknis saņēmis informācija no kāda vīrieša, ka Talsu novadā kādās mājās ģimenes konfliktā dzīvesbiedre viņam pārsitusi galvu. Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki konstatējuši, ka mājās tika svinēta vīrieša dzimšanas diena, un gan sieviete, gan vīrietis ir stiprā alkohola reibumā. To apliecinājusi arī pārbaude ar alkometru, kurš uzrādījis vairāk nekā divas promiles alkohola izelpotajā gaisā.

Tā kā vīrietis atteicies doties pie ārsta, miesas bojājumi netika konstatēti.

Kamēr policijas darbinieki runājuši ar abām konfliktā iesaistītajām personām un viņu ciemiņiem, arī alkohola reibumā esošiem vīriešiem, viens no policistiem blakus telpā pamanījis bērnu gultiņu. Likumsargi noskaidrojuši, tur atrodas abu kopīgais vienu gadu un četrus mēnešus vecais dēls. Bērns bija tīrs un paēdis, taču policijas darbinieki pieņēmuši lēmumu, ka pie šādiem apstākļiem bērnu dzīvesvietā atstāt nevar. Mazulis nogādāts drošā vidē – Talsu krīzes centrā.

Policijā pēdējā pusgada laikā uz šo adresi reģistrēti pieci izsaukumi saistībā ar konfliktiem gan pāra starpā, gan ar paziņām. 1988. gadā dzimusī sieviete ir četru bērnu māte, bet tikai jaunākais bērns aug ģimenē pie mātes. Ģimene ir arī sociālā dienesta un bāriņtiesas redzeslokā, norāda policijā.

Par konstatēto pārkāpumu abiem vecākiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols pēc Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa 173. panta 1. daļas par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu. Šobrīd bērna māte pati ir pieņēmusi lēmumu dzīvot pie bērna krīžu centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!