Foto: F64

Pirmdienas vakarā atklāta ikgadējā Latvijas sabiedrisko mediju rīkotā labdarības akcija "Dod pieci!", kuras laikā ''Pieci.lv'' dīdžeji – Toms Greviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale – uz 148 stundām ieslēgti īpašā stikla studijā Doma laukumā, lai sešas diennaktis atskaņotu par ziedojumiem izvēlētās dziesmas, informēja "Latvijas Radio" (LR) Komunikācijas daļā.

Akcijas mērķis ir rosināt diskusiju par laimīgu bērnu audzināšanas priekšnoteikumiem sabiedrībā. "Šī gada tēma ir ārkārtīgi svarīga. Mēs nereti sakām, ka bērni ir mūsu nākotne, un mums ir jāapzinās, ka viņi veidos mūsu sabiedrību, to, kurā dzīvosim vecumdienās. Ieguldot laiku savos bērnos, mēs ieguldām nākotnē un labākā dzīves kvalitātē," atklājot maratonu teica šī gada labdarības akcijas vēstnesis, LR Ziņu dienesta redaktors un četru bērnu tēvs Jānis Ramāns.

Dīdžejus studijā ieslēdza Ramāns un "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta. Maratona atklāšanā viesojās arī šī gada "Dod pieci!" himnas "Apskāvieni cik" autori Māras Upmane-Holšteine, Goran Gora un ''My Radiant You''. Savukārt pirmā ziedotā un studijā atskaņotā dziesma bija grupas ''The Rembrants'' izpildītā ''I'll Be There for You''.

"Parasti labdarības projektos mēs cīnāmies ar sekām – ja kādam nav ko ēst, tad mēs vācam naudu ēdienam, ja nav ārstniecībai, ziedojam tai. Bet labdarība ir arī tad, ja mēs gribam valstī radīt ko jaunu,'' pauda Dimanta.

Maratona laikā par ziedojumiem izvēlēto dziesmu atskaņošana mīsies ar studijas viesu intervijām, mūziķu priekšnesumiem un ziedotāju pieredzes stāstiem. Sešās diennaktīs studijā viesosies teju 80 dažādas grupas, katru dienu ar ģimenes un bērnu lietu ekspertiem tiks runāts par kvalitatīva laika veltīšanas nozīmi bērniem – kāpēc tam ir izšķiroša loma, un kāpēc cilvēkam ir svarīgi pilnveidoties arī pieaugušā vecumā. Tāpat dīdžeji tiešsaistē sazināsies ar ziedotājiem, lai uzklausītu viņu pieredzes stāstus par savu ģimeni vai bērnību.

Pirmajā vakarā studijā viesosies Renārs Kaupers un Kaspars Zemītis, Aija Andrejeva, grupa ''Singapūras Satīns'', kas šogad rīko īpašu koncertu "Dod pieci!" atbalstam. Savukārt naktī studijā ciemosies Miks Dukurs, kā arī grupas ''7 dēli'', ''The Black Pockets'' un ''Oskars tu un bēdu brāļi''. Mūziķi studijā viesos ik dienu, tostarp, gaidāmi arī Dons, Ozols, Ralfs Eilands, Linda Leen, ''Carnival Youth'', ''Sudden Lights'', ''Musqq'' un daudzi citi.

Ziedot ar dziesmu var vietnē ''dodpieci.lv'', kā arī pie stikla studijas Doma laukumā, tādējādi klātienē atbalstot dīdžejus. Pirmo reizi maratona mērķi var atbalstīt arī ar "Ziedot.lv" dāvanu kartēm, dāvinot ziedošanas prieku arī uzņēmumu darbiniekiem, kolēģiem, draugiem vai tuviniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!