Foto: Shutterstock

Sestdienas vakarā Daugavpils reģionālajā slimnīcā ieradusies grūtniece, kurai bijusi paaugstināta temperatūra un asiņošana, bet ginekoloģe Olga Lazareva atteikusies sievieti hospitalizēt, kā arī pret viņu izturējusies rupji, pirmdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma". Reaģējot uz notikušo, slimnīca sola vērtēt ārstes rīcību.

Kā liecina slimnīcas izplatītais paziņojums, gadījumu slimnīca vērtē kā "nepieņemamu un minētās darbinieces rīcību nesavienojamu ar ārsta profesijas augsto sūtību". Slimnīca paziņojumā arī atvainojusies pacientei.

Kā liecina ārstes un pacientes Irinas sarunas video ieraksts, kas sākotnēji publicēts vietnē "Facebook" un ko demonstrēja arī raidījums, grūtniece sūdzējusies par asiņošanu, uz ko ārste viņai atbildējusi, ka asiņošanas neesot. No sarunas arī izriet, ka ārste pacienti nav apskatījusi.

Saskaņā ar raidījuma vēstīto, pēc situācijas slimnīcā Irina devusies mājās, kur veselības stāvoklis pasliktinājies, tādēļ viņas draugs vēlreiz zvanījis Lazarevai, taču ārste sarunu pārtraukusi.

Šobrīd Irina atrodas Rēzeknes slimnīcā, un pēc izrakstīšanās no slimnīcas sieviete plāno jautājumu par notikušo Daugavpils slimnīcā nodot tiesai: "Mans puisis piezvanīja uz Rēzekni, viņi uzreiz pateica, lai mēs braucam. Mēs atbraucām, un pēc 20 minūtēm mani jau nosūtīja uz procedūrām. Es noteikti nolīgšu juristu, kad izrakstīšos no šejienes. Man ir visi izraksti, tajā skaitā no tās ārstes, ko viņa izrakstīja bez maniem datiem." Irina arī žurnālistei pastāstījusi, ka ārste Lazareva izturējusies necienīgi un uz draudiem par sūdzību vadībai atbildējusi, ka viņai esot pilnīgi vienalga.

Saistībā ar notikušo pirmdien Daugavpils reģionālajā slimnīcā tika sasaukta preses konference, kuras laikā slimnīcas valdes loceklis Reinis Joksts informēja, ka šobrīd vadība saņēmusi mutisku ārstes paskaidrojumu: "Mutisks, jo tas ir pats sākums mūsu izmeklēšanai. Tas, kas ir redzams "Facebook", ir šīs situācijas kulminācija. Sākotnēji izcēlās konflikts starp pacienti un ārsti. Es šobrīd nevēlos runāt par konflikta iemesliem, jo iznākums šai situācijai ir absolūti nepieņemams."

Tāpat preses konferencē tika paziņots, ka ārste Lazareva vēl nav atstādināta no amata un šis jautājums tuvāko dienu laikā tiks skatīts no juridiskā viedokļa, pēc tam pieņemot konkrētu lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!