Foto: LETA

Otrdien sasaukta Jūrmalas domes ārkārtas sēde, kuras darba kārtībā iekļauts opozīcijas rosinātais jautājums par Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) atstādināšanu no amata, pavēstīja pašvaldības deputāts Guntis Grūba ("Tev, Jūrmalai").

Kā liecina sēdes darba kārtība, ārkārtas sēde sāksies pulksten 10.

Jau vēstīts, ka 6. decembrī Jūrmalas opozīcijas deputāti iesniedza atkārtotu aicinājumu ārkārtas sēdē lemt par Trukšņa atbilstību domes priekšsēdētāja amatam.

Savā iesniegumā, kuru parakstījuši visi seši opozīcijas pārstāvji, deputāti aicina tieši ZZS Jūrmalas frakcijas deputātus "uzņemties atbildību par Truksni".

Grūba pauda nostāju, ka līdzšinējie Trukšņa skandāli grauj Jūrmalas domes reputāciju un kopējo iedzīvotāju uzticēšanos valsts pārvaldei, kā rezultātā domnieki atkārtoti izsaka neuzticību mēram un lūdz pārējos kolēģus ārkārtas sēdē atkārtoti izvērtēt mēra atbilstību amatam.

"ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze jau iepriekš publiski paudis, ka ZZS ir ieteikusi Gatim Truksnim nolikt deputāta mandātu un atteikties no priekšsēdētāja amata. Savukārt ZZS valde lēmusi jautājuma risināšanu atstāt ZZS Jūrmalas frakcijas kompetencē. Vienlaikus Krauze ir norādījis, ka ZZS Jūrmalas frakcijas deputātiem jāpieņem savs lēmums un jāuzņemas atbildība par Gati Truksni," teikts iesniegumā, vienlaikus norādot, ka patlaban no ZZS kolēģiem nekāds oficiāls lēmums, to argumentējot un pamatojot, nav saņemts.

Jūrmalas domes opozīcija jau 8. oktobrī rosināja Trukšņa atkāpšanos no amata īsi pēc tam, kad medijos bija izskanējusi informācija, ka Valsts policija mēru sodījusi par narkotisko vielu uzglabāšanu. Ar ZZS un "Saskaņas" atbalstu Truksnim amatu saglabāt tomēr izdevās un sēdē viņš skaidroja, ka par likumsargu uzlikto sodu neesot zinājis, kā arī norādīja, ka "ir brīvs no jebkādām atkarībām."

Savukārt novembra sākumā Ģenerālprokuratūra Truksnim uzrādīja apsūdzību lietā par ZZS, iespējams, nelikumīgu finansēšanu. Pret Jūrmalas mēru sākta kriminālvajāšana par ZZS nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā un par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!