Foto: F64
16. decembrī pulksten 2.46 Madonas novada Vestienas pagastā policijas darbinieki uz ielas atrada bērnu, kurš tur atradās viens bez vecāku uzraudzības un laika apstākļiem neatbilstošā apģērbā un apavos, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Sākotnējā informācija liecina, ka 15. decembrī tika svinēta bērna dzimšanas diena.

Vakarā vecāki bērnu nolikuši gulēt, un devās pie kaimiņiem turpināt svinības, ik pa laikam atnākot apraudzīt savu atvasi. Kādā brīdī bērns pamodies un izgājis no dzīvesvietas, ģērbies vienīgi pidžamā un basām kājām.

Par laimi naktī klīstošo bērnu pamanīja Madonas policijas iecirkņa patruļpolicijas darbinieku norīkojums, un ātri vien viņu nogādāja uz tuvāko ārstniecības iestādi, kur viņam tika veikta medicīniskā apsekošana.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas policijas iecirkņa priekšnieks Gundars Trops norāda, ka šis ir veiksmes stāsts: "Svarīgi, ka šis nav kļuvis par traģisku notikumu un bērnam briesmas nedraud. Viss varēja izvērsties citādāk, tāpēc prieks, ka policijas darbinieki, kuri, veicot savus dienesta pienākumus, bija īstajā vietā un laikā, lai pamanītu bērnu un nogādātu viņu drošībā. Jo vairāk policijas darbinieku būs uz ielām, jo operatīvāk viņi varēs strādāt un palīdzēt sabiedrībai. Tas ir resurss, kurā ir jāiegulda, taču rezultāts ir sabiedrības drošība."

Par notikušo gadījumu turpinās lietas apstākļu skaidrošana.

Iepriekš ģimene nav nonākusi policijas vai bāriņtiesas redzeslokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!