Foto: DELFI

Pirmdienas rītā sniegs un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Ainažu šosejas visā tās garumā, uz Siguldas šosejas posmā no Rīgas līdz Alūksnes pagriezienam, kā arī uz Valmieras šosejas posmā Murjāņi – Valka.

Apgrūtināta braukšana tāpat ir uz Rīgas apvedceļa Baltezars -Saulkalne, Jūrmalas apvedceļa Salaspils – Babīte, Daugavpils šosejas posmā Rīga – Daugavpils, Bauskas šosejas visa maršruta garumā un Jelgavas šosejas posmā Rīga – Meitene.

Kurzemes pusē apgrūtināta braukšana ir uz Liepājas šoseja posmā no Rīgas – Liepājai, uz Ventspils šosejas Rīga – Ventspils, kā arī uz ceļiem Liepāja -Rucava.

Latgales pusē autovadītājiem ar apgrūtinātu braukšanu apledojuma un sniega dēļ jārēķinās uz ceļiem Jēkabpils – Terehova, Daugavpils – Medumi un uz Rēzeknes apvedceļa.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtinoši braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Balvu, Bauskas, Daugavpils, Jēkabpils, Cēsu. Dobeles, Jelgavas, Valkas, Valmieras, Limbažu, Madonas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Liepājas, Talsu, un Tukuma apkārtnē.

Autovadītāji aicināti būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 176 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!