Foto: DELFI

Zemkopības ministrijas (ZM) darbiniekiem šogad prēmijas neizmaksās, savukārt ministrijas padotībā esošo iestāžu darbiniekiem normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atkarībā no viņu paveiktā izmaksātas vai vēl maksās prēmijas līdz 75% apmērā no mēnešalgas.

ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece teica, ka ZM darbinieki šogad nesaņems prēmijas.

Turpretī Lauksaimniecības datu centra (LDC) Finanšu un administratīvā departamenta direktore Jeļena Martovicka atbildēja, ka, saskaņā ar apstiprināto LDC tāmi, plānā ir paredzēti līdzekļi līdz 41 632 eiro apmērā no LDC pašu ieņēmumiem prēmiju izmaksai LDC darbiniekiem par ikgadējās novērtēšanas rezultātiem.

"Prēmijas izmaksas apjoms tiks vēl precizēts, jo ir atkarīgs no LDC pašu ieņēmumu plāna izpildes decembrī. Prēmijas izmaksai valsts budžeta dotācija netiks izmantota," viņa uzsvēra.

Lauku atbalsta dienesta (LAD) darbiniekiem šogad ir izmaksātas prēmijas par ikgadējo darba rezultātu novērtēšanu saskaņā ar valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteikto. LAD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Kristīne Ilgaža piebilda, ka prēmijas apmērs ir atkarīgs no novērtējuma - jo labāks novērtējums, jo augstāka prēmija, kas var būt gan 75%, gan 65%, gan 55% apmērā no mēnešalgas.

Arī Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere teica, ka PVD darbiniekiem šogad pirmo reizi vairāku gadu garumā rasta iespēja izmaksāt prēmijas par 2017. gadā paveikto, balstoties uz ikgadējās novērtēšanas rezultātiem.

PVD darbiniekiem, kuru vērtējums bija labi, ļoti labi vai teicami, izmaksāti kopumā 266 238 eiro, kurus saņēmuši vairāk nekā 400 dienestā strādājošo.

Līdzīgi arī Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) darbiniekiem šajā gadā, atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, piešķirtas prēmijas saskaņā ar ikgadējo darbības rezultātu novērtējumu, kas noteiktas 75%, 65%, 55% apmērā no mēnešalgas atkarībā no katra darbinieka individuālā ieguldījuma dienesta darbības rezultātu sasniegšanā.

Kopējā izmaksātā summa prēmijām bija 88 417 eiro. No visiem darbiniekiem augstākais novērtējums bijis 7%, kuri ir dažāda līmeņa darbinieki - laboratorijas eksperti, inspektori un dažāda līmeņa vadītāji.

Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras (VTUA) sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Mergups-Kutraitis teica, ka VTUA nodarbinātos plānots novērtēt 2019. gada janvārī par iepriekšējā gada padarīto.

Par nodarbinātā sasniegtajiem rezultātiem iecerēta prēmēšana līdz 50% no darbinieka pamatatalgojuma. "Novērtēšanas prēmija, kas ir vienīgā ar likumu noteiktā prēmija mūsu iestādes gadījumā, tiks izmaksāta tikai pēc darbinieku novērtēšanas procesa pilnīgas pabeigšanas. Tas varētu būt ap 2019. gada martu, jo uz esošo brīdi nav informācijas par to, kad tiks apstiprināts 2019. gada valsts budžets," viņš sacīja.

Savukārt Valsts meža dienesta (VMD) preses sekretāre Selva Šulce pastāstīja, ka 2018. gadā nodarbinātajiem tika izmaksātas novērtēšanas prēmijas par 2017. gada darba rezultātiem, katram atbilstoši gada darbu izpildes novērtējumam.

Šajā gadā VMD vairs nav plānots izmaksāt prēmijas, jo ir salīdzinoši lielas papildus izmaksās saistībā ar lielo meža ugunsgrēku dzēšanu, lai, atbilstoši padarītajam, varētu samaksāt atlīdzību par darbu.

Jau ziņots, ka, saskaņā ar valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteikto, amatpersonai (darbiniekam) saskaņā ar ikgadējo darbības un tās rezultātu novērtējumu reizi gadā var izmaksāt prēmiju, kuras apmērs nedrīkst pārsniegt 75% no mēnešalgas. Valsts tiešās pārvaldes iestādēm prēmijas apmēru un izmaksas kārtību nosaka MK, bet citām valsts vai pašvaldības institūcijām - šo institūciju darbību regulējošos normatīvajos aktos noteiktās amatpersonas (institūcijas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!