Foto: DELFI

Svētdien, 16. decembrī, apledojums apgrūtina braukšanu pa vietējiem ceļiem Vidzemē un Latgalē, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts vietējās nozīmes autoceļiem ir Alūksnes, Balvu, Daugavpils, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes, Valkas un Valmieras apkaimēs.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci, atgādināja LVC.

Vietējās nozīmes autoceļi, kas visbiežāk ir ar grants segumu, ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu. Autoceļiem ar grants segumu pārsvarā ir C uzturēšanas klase, kas nozīmē, ka laiks autoceļu brauktuves kaisīšanai ar pretslīdes materiālu un rievu izveidošanai sasalušā vai piebrauktā sniegā uz ceļa brauktuves netiek normēts. Uz grants autoceļiem sāli kā pretslīdes materiālu neizmanto, bet smilti kaisa vietām – stāvos kāpumos, kritumos un pagriezienos.

LVC aicina informēt par apledojumu valsts autoceļu posmos, kā arī citiem sarežģījumiem, ja tādi rodas uz valsts autoceļiem, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!